איך לבחור אוזניות

איך לבחור אוזניות
 
בחירת אוזניות איכותיות הופכת למשימה מורכבת יותר לא רק בזכות המגוון האדיר של מותגים ויצרנים, אלא גם בשל העובדה שמוצר זה מחולק לקטגוריות שונות. המידע שלפניכם יקל עליכם להבין מה הם ההבדלים בין דגמי אוזניות שונים, וכיצד להכיר את הטכנולוגיות שמציגות אוזניות מתקדמות ואת היתרונות של דגמים ברמה גבוהה.
 
סוג האוזניות והתצורה
 
לפני שמחלקים את המידע לסוגי אוזניות כמו חוטיות או אלחוטיות, חשוב לדעת שכיום נמכרים 3 סוגי אוזניות, כשההתייחסות היא בראש ובראשונה לתצורה הפיסית שלהן.
  • אוזניות כפתור – כאלה עם זוג רמקולים קטנים שנכנסים אל תוך האוזן. אוזניות מסוג In-ear כוללות סיליקון קטן שמקשר בין האוזניות והאוזן.
  • אוזניות בעיצוב 'מאחורי צוואר' – רצועה שיושבת על העורף ורמקולים שצמודים לכל אוזן. נקרא גם "אוזניות קשת עורפיות".
  • אוזניות קשת – יחידה שמורכבת מקשת שיושבת על האוזן. אוזניות קשת מסוג on ear צמודות אל האוזן. אוזניות קשת מסוג over ear גדולות יותר ומכסות את כל האוזן.
איך לבחור אוזניות חוטיות
אוזניות SMS Audio
לאוזניות חוטיות עדיין יש מקום חשוב בחיינו מאחר והן מציגות שימוש נוח מאוד ומאפשרות הסתמכות על כבלים הרבה יותר איכותיים מאשר אלו שהורגלנו אליהם בעבר. הנה הנתונים שיש להתייחס אליהם כשמחפשים אוזניות חוטיות –
  • מהו סוג הכבל – מדובר באלמנט שיש לו חשיבות רבה. כיום אפשר למצוא בדגמים איכותיים כבל נחושת מצוין או כבל שטוח נטול קשרים. פיתוח זה מביא לכך שהשימוש הוא נוח ונטול סיבוכים, והוא גם שומר על אורך חיי המוצר בצורה ניכרת. חשוב גם לבדוק את אורכו של החוט מאחר ולעתים לאדם גבוה יכולה להיות בעיה עם חוט קצר יחסית. באוזניות מסוימות הכבל ניתן לניתוק, יתרון שמבטיח החלפת כבל בעלויות נמוכות במקרה של פגיעה בו.
  • איכותה של כניסת 3.5 מ"מ – כניסה זו משמשת לחיבור הפין הדק שבקצה הכבל. מאחר ומדובר בכניסה מוכרת, הרי שכאן צריך להתייחס לציפוי שלה. אם מדובר בציפוי מוזהב הרי שנהנים משמירה על העברת המידע ומהגנה כנגד סיכוני חלודה.
איך לבחור אוזניות אלחוטיות
אוזניות בלוטות' Supertooth Melody
הקדמה עושה את שלה ואוזניות אלחוטיות הופכות להיות פופולאריות יותר ויותר. אך ההיבט האלחוטי דורש מאתנו לבדוק נתונים טכניים רבים שיכולים לעשות את ההבדל בין שמיעה מקרטעת לטווח קליטה רציני וכיו'. לכן חשוב להכיר את הנושאים הבאים –
  • התייחסות לחיי הסוללה – כל הרעיון הוא לנסות ולהשתמש כמה שיותר זמן באוזניות. בין אם מדובר בשיחה או בשמיעת מוסיקה, הרי שחשוב לבדוק מהם נתוני אורך חיי הסוללה הן בשיחה/שמיעת מוסיקה והן בהמתנה.
  • מהו זמן הטעינה – אף אחד לא רוצה לחכות שעות רבות עד שהסוללה תיטען במלואה כדי שניתן יהיה ליהנות שוב מהאוזניות האלחוטיות. זמן טעינה של כשעתיים הוא סביר ומכובד בהחלט.
  • האם אפשר לשמוע סטריאו – אם האוזניות מציגות תקן שנקרא A2DP אפשר ליהנות מצליל סטריאופוני משובח.
  • כיצד ניתן ליהנות מנטרול רעשים - באוזניות אלחוטיות שבהן קיים מעבד אות דיגיטלי (DSP) יש שיפור משמעותי באיכות השמע בזכות נטרול רעשי רקע, רוח וסביבה.
  • קיומו של מיקרופון מובנה – אלמנט חשוב זה של תכונת הדיבורית מראה כיצד לא רק ניהול השיחות הופך להיות קל יותר (למשל בזכות ניתוק אוטומטי של מוסיקה ומעבר לשיחה נכנסת) אלא שאלמנט זה יכול גם להפחית רעשי רקע אם מדובר בדגם של חברה רצינית.
  • טווח פעולה וקליטה – תקן הבלוטות' והגרסאות שלו הם אלו שמכריעים לגבי טווח הקליטה.
    - טווח שידור שמסומן ב- Class 1 יכול לשדר ולקלוט עד ל-100 מטר, ואילו Class 2  שהינו נפוץ יותר מציג שימוש של כ-10 מטרים. באוזניות בלוטות' סטנדרטיות טווח הקליטה יכול להיות החל ממטר אחד ועד 10 מטר – לכן חשוב לקרוא חוות דעת ולוודא כי טווח הקליטה יכול להספיק לכם.
    - גרסאות הבלוטות' מסומנות באות האנגלית V, וככל שהספרה שצמודה לאות זו מימין היא גבוהה יותר כך ניתן ליהנות מצריכת זרם טובה יותר, מהצפנה איכותית, ומאיכות גבוהה יותר בכל הקשור לשידור ולמהירות.
  • היתרונות של זיווג נוח – זיהוי אלחוטי מהיר בין הטלפון הסלולארי החכם לאוזנייה. אוזניות אלחוטיות שתומכות בזיווג מקלות על השימוש ומונעות מצבים של חיבור חוזר ונשנה בכל פעם שרוצים ליהנות מהטלפון. הדבר חשוב עוד יותר אם מדברים על מי שעושה שימוש ביותר ממכשיר טלפון אחד.
  • הקדמה של השליטה האלחוטית – דגמים מתקדמים מציגים אפשרות שליטה אלחוטית עם הבלוטות' (העברת רצועות שמע, עוצמת הווליום ועוד) על טלפונים סלולאריים מתקדמים, על תוכנות מחשב או על נגני מוסיקה. זאת בזכות תקן AVRCP שחשוב לבדוק את קיומו אם הדבר מעניין את הרוכש.
תכונות משותפות – אוזניות חוטיות ואלחוטיות
 
לאוזניות חוטיות ואלחוטיות יש הרבה דברים משותפים חשובים ביותר.
  • איזה הספק יש לאוזניות – כדי ליהנות מסאונד ברמה סבירה ומעלה יש לבדוק מהו הספק הכניסה של האוזניות. ככל שיהיה מדובר בהספק גבוה יותר (נמדד ב"מילי-וואטים" ומסומן באותיות האנגליות – (mW, עוצמת הצליל ואיכותו יהיו מכובדים יותר.
  • הכרת חומרי הייצור – לא לכולנו יש את אותה האוזן ולכן פלסטיק מתרחב יכול להוות יתרון בהרכבת האוזנייה על הראש. גם הצגת איכות גבוהה בעת שילוב חומרים כמו בד ועור תוסיף לגמישות של האוזניות ולרמת האטימה שלהן את האוזן.
  • בידוד רעשים – אוזניות מסוימות מאפשרות איטום רעשים חיצוניים, בעיקר בזכות ג'ל לאוזניים באוזניות כפתור או כריות איכותיות לאוזניים באוזניות קשת. מי שמחפש אוזניות קשת עם בידוד רעשים חזק, יכול לבחור באוזניות עם מסנן רעשים אקטיבי אשר מופעל באמצעות סוללות. אוזניות כאלו מיועדות בעיקר לנסיעות.
  • מיקרופון וכפתורי שליטה – אוזניות איכותיות כוללות בדרך כלל מיקרופון. באוזניות החוטיות הוא נמצא על הכבל ובאוזניות האלחוטיות על גוף האוזניות. יש לוודא כי המיקרופון מספק נטרול רעשי הד ומי שמחפש שליטה מוחלטת על הווליום, צריך לוודא שיש את השלט או הגלגלת שתאפשר את השליטה הזאת.
  • חפשו את התוספות – בדגמים איכותיים אפשר למצוא כריות עדינות שמקלות מאוד על האוזן ומאפשרות שמיעה או ניהול שיחות למשך זמן רב ללא הרגשה לא נעימה. חשוב לחפש עוד תוספות שיכולות לשפר את הנוחות, את האחסון ואת השימוש העתידי.
איך לבחור אוזניות ספורט
אוזניות Jabra Sport
תרבות הספורט הולכת ומתפתחת בישראל בצורה מרשימה ביותר. לכן אנו רואים כיצד משנה לשנה רבים הם אלו שמחפשים אוזניות ספורט. הצרכים הם חשובים מאוד, ולכן חשוב להכיר את מגוון האיכויות והאלמנטים הבאים –
  • מהו המשקל האופטימלי – די ברור שזו אחת מהנקודות שעלינו לבדוק כדי שלא להעמיס על עצמנו ככל שאנו צוברים קילומטרים בריצה או מתעייפים יותר בפעילות אירובית אחרת. יש דגמים שמציגים משקלים זניחים ביותר (מדובר בהתייחסות להבדלים של גרמים בלבד בין דגם לדגם).
  • הכרת אפשרויות השליטה – במיוחד בעת פעילות ספורטיבית אף אחד לא רוצה להסתרבל ברגע שמגיעה שיחה חשובה. בדגמים מתקדמים ניתן לנהל שיחה, לשנות את עוצמת הווליום או להעביר רצועות של שירים כשהטלפון נשאר בכיס או בנרתיק ייעודי. חפשו שילוב בין מינימום אלמנטים פיסיים לשליטה ובין הנדסת אנוש גבוהה.
  • הנאה מרמת ניידות מרשימה – פעילות ספורטיבית סוחטת מאתנו אנרגיה ולכן אנו לא יכולים לבזבז אנרגיה על טיפול באוזניות שלא נצמדות או בכאלה שנופלות כל הזמן. היום כאמור אפשר ליהנות מאוזניות עם רצועת 'מאחורי הצוואר' שיוצרות הצמדה וניידות מדהימות.
  • הכול על עמידות – זיעה, תנאי מזג אוויר, חיכוכים ואפילו תנועות אגרסיביות, הם אלו שממחישים עד כמה יש לבדוק את רמת העמידות של אוזניות לריצה. יש אוזניות איכותיות מאוד שנבדקו ע"י ספורטאים מקצועיים ואפילו ע"י לוחמים בצבאות שונים. חשוב להתייחס מאוד למידע אמין שמקבלים אודות נושא הבדיקות שנערכו לגבי דגמים המוצגים כעמידים.
  • הצורך ברמת אטימה גבוהה – עוד דבר שקשור לתנועות שאנו עושים במהלך פעילויות ספורט. פקקי סיליקון למשל נצמדים לאוזן מבלי לגרום כאב לאורך הפעילות כולה ומספקים חוויית האזנה נהדרת.
  • האם יש תוספות רציניות – אוזניות של יצרנים איכותיים יימכרו לעתים כשבתוך הערכה מגיע גם נרתיק מרופד ומאוורר שמאפשר קיפול האוזניות לאחסונן עד לפעילות הבאה.
  • בדיקת רמת הטכנולוגיה – מעבר לתקני סטריאו ומנגנונים שמנטרלים רעשים, אפשר למצוא גם אוזניות שמציגות חיבור לאפליקציית ספורט. כך המתאמנים רואים נתונים חשובים לגבי פעילויות כמו ריצה בכל זמן שהם רוצים.

לסיכום, חשוב קודם כל לבחור את התצורה שנוחה לכל אחד. את זאת יש לעשות בהתאם לסוג השימוש (שיחות בחדר, מוסיקה בזמן הליכה ברחוב, או פעולות מגוונות בעת מאמץ ספורטיבי). לאחר מכן חשוב לבדוק אלו יתרונות מציג כל דגם תוך מציאת השילוב המקסימאלי בין חוזק, עמידות, עיצוב, פונקציות וטכנולוגיה. כך, יחד עם מחיר תחרותי שמציגה חנות מתמחה, ועם אחריות רצינית, אפשר ליהנות מאוזניות שמתאימות בשלמות ויוצרות הנאה למשך לא מעט זמן.

מילון מונחים בתחום אוזניות

דלג לתוכן מרכזי