איך לבחור מייבש כביסה

איך לבחור מייבש כביסה

 

מייבש כביסה הוא בסה"כ מוצר בסיסי ולא מתוחכם מדי לייבוש ע"י סיבוב הכביסה ופיזור אוויר חם. רעיון ההפעלה דומה בכל הדגמים, אך יש הבדלי איכות שמיד נדבר עליהם ודברים חשובים שכדאי לשים לב אליהם.

 

מיקום המייבש


המידות של מייבש סטנדרטי בעל קיבולת של 5-6 ק"ג הן רוחב של 60 ס"מ, עומק של 53-60 ס"מ, וגובה של 85 ס"מ. יש להוסיף סנטימטר אחד עד שניים בצדדי המייבש, לבדוק שהוא עובר בדלת הכניסה לחדר בו הוא מיועד לעבוד, ולראות שהדלת הקדמית שלו אכן תיפתח בצורה מלאה כדי להכניס את כל מה שרוצים ללא מאמץ. מאחר והיום יש גם מייבשים עם פתח עליון (הם אינם רבים), הרי שיש לבדוק גם את מידותיהם לפני הרכישה.

 

קיבולת


לא כדאי להפעיל מייבש גדול מדי לייבוש של כמויות קטנות יחסית של בגדים. לכן חשוב להבין שלמרות שיש היום מייבשים עם קיבולת של עד ל-10 ק"ג, הרי שמייבש של 5-6 ק"ג קיבולת הוא סביר ושימושי מאוד. התאמת הקיבולת לכמות שמכילה מכונת הכביסה היא דבר חכם שמאפשר ייבוש של כל מה שהיה במכונת הכביסה עם סיום עבודתה ללא דחיסות גבוהה או חלל שרובו ריק.

 

זמן הייבוש


עוצמת המייבש קובעת את משך הייבוש, אך גם לרמת לחות הבגדים (עד כמה הם נסחטו במכונת הכביסה) וצפיפותם במייבש יש משמעות. במייבשים של 5-6 ק"ג קיבולת יש היום גופי חימום בעוצמות שנעות בין 2,600-3,000 וואט, והדבר מאפשר ייבוש מספק בהחלט.

 

ניתן לשלוט על הייבוש ע"י טיימר (המשתמש קובע כמה זמן הוא רוצה שהמייבש יפעל) או ע"י חיישני לחות (שממוקמים סביב התוף ומפסיקים את העבודה לאחר שהם מזהים שהבגדים התייבשו). חיישני לחות יכולים למנוע קמטים בבגדים, נזקי חום, ולחסוך זמן וחשמל (מייבש הוא מכשיר שזולל חשמל, ולעתים החיסכון בזכות החיישנים יכול להגיע לכ-150%). דגמים מסוימים ניתנים לכיוון על מנת להפסיק את עבודת המייבש גם כשהבגדים מעט לחים. זאת כדי להביא לגיהוץ קל יותר.

 

טמפרטורות ותכניות


ברוב המייבשים הטמפרטורה קבועה ולא ניתנת לשינוי למעט כפתור שמאפשר הורדה לחצי של עוצמת החום כדי שניתן יהיה לייבש בגדים עדינים. יש מעט מייבשים שמאפשרים עבודה עם דרגות שונות של טמפרטורה כדי להתאים כל ייבוש לכל סוג של בגדים. החלוקה תהיה לחום נמוך, בינוני, גבוה, ואוויר שאינו מחומם.

 

דגמים חדשים יחסית בשוק מציגים גם תכניות ייבוש שמביאות לטמפרטורות המתאימות לסוגי בגדים שונים. כמו כן ניתן למצוא תכניות שמשלבות שינויים של טמפרטורה וכאלה שמפסיקות אוטומטית את הייבוש בהתאם לרמת הלחות של הבגדים.

 

יש גם שיטות ייבוש ותכניות למניעת קמטים. תכנית אל-קמט תזרים אוויר קר בדקות הייבוש האחרונות כדי לנפח את הבגדים, תכנית קריס-קרוס (שהיא פשוט שיטת העבודה של כל מייבש בתנועה של התוף לעתים עם כיוון השעון ולעתים נגד כיוון השעון), ותכנית לסיבוב מחודש של התוף למשך מספר דקות בכל פעם לאחר הייבוש עד שפותחים את דלת המייבש.

 

מבנה


למבנה ולצורת המייבש יש חשיבות לא מעטה. קל להבין מדוע פתח גדול יאפשר להכניס בגדים ואף מגבות ומצעים בקלות רבה, וקל לראות עד כמה כיוון פתיחת הדלת הוא חשוב, במיוחד אם מדובר על מייבש שמוצב מעל מכונת כביסה (זאת כדי שתתאים למשל לכיוון פתיחת דלת מכונת הכביסה להעברת בגדים נוחה יותר). גם מסנן סיבים (שאחראי על צבירת הסיבים של הבגדים) כדאי שיהיה במקום נוח על מנת לנקותו בקלות ולמנוע צריכת אנרגיה מוגברת, הארכת זמן ייבוש, או אפילו סכנת שריפה. כדאי לדעת שיש מייבשים עם יותר מאשר פילטר אחד בלבד.

 

בקרה


הרוב הגדול של המייבשים מגיעים עם לוח פיקוד ובקרה שנחשב לפשוט ולנוח לתפעול. מייבשים יקרים יכולים להגיע גם עם פונקציות רבות, מספר רב של כפתורים, ולוח פיקוד דיגיטלי. חשוב לבדוק האם פונקציות ויכולות מתקדמות אכן נחוצות למשתמשים.

 

היום, מעבר ללחצן הפעלה וכיבוי, ניתן למצוא בדגמים מסוימים לחצן התרעה שמודיע על סיום הייבוש (כמובן שלא חייבים להשתמש בו), נורית ביקורת למסנן שמראה האם צריך לנקותו, נורית ביקורת של מיכל המים (במייבשים עם קונדנסור) כדי לדעת האם הוא מלא ויש לרוקן אותו, ובורר טמפרטורות לקביעת רמת המעלות לפי סוג הבד שמוכנס למייבש.

 

צורת ניקוז הלחות


ישנן 2 צורות לנקז את הלחות במייבשים. האחת היא באמצעותו של צינור פליטה שמחובר בצד אחד למייבש ובצד השני מוצא החוצה מהחלון כדי להוציא את האדים. כך מונעים בעיות בייבוש הבגדים וצריכה מוגברת של אנרגיה. מי שצינור אקורדיון זה קצר לו יכול לרכוש תוספת בנפרד על מנת שיהיה ניקוז רציף מהמייבש אל מחוץ לחלון.

 

הצורה השנייה היא שימוש בקונדנסור (מעבה) כדי שמי שאין לו אפשרות להוציא החוצה צינור כמו בשיטה הראשונה (או מי שלא אוהב את מראה הצינור המתפתל) לא ימנע מעצמו רכישה של מוצר חשמלי חשוב כמו מייבש. הניקוז מתבצע ע"י איסוף מים למיכל מובנה הניתן לשליפה ולריקון בסוף העבודה. יש דגמים בהם הניקוז מתבצע ישירות אל מערכת הביוב של הבית.

 

רעשי ההפעלה


אמנם לא מדובר על מכשיר שמרעיש כמו מכונת כביסה, אך עדיין, אם מדובר על חדר שקרוב לחדר שינה או למקום אחר שבו הרעש יכול להיות משמעותי, רצוי לבחור מייבש שמציע הפעלה שקטה לעומת מייבשים אחרים.

 

בין גז לחשמל


מעבר למייבשים הרבים שפועלים על חשמל, ניתן למצוא מעט מייבשים שפועלים על גז ועושים את אותה רמת עבודה, אך מחייבים התקנת נקודת גז בסמוך למכשיר. הדבר יכול להציג הפעלה פחות בטוחה, ובנוסף לא מדובר בדגמים רבים שפועלים על גז ולכן לעתים יהיה קשה לבחור מייבש שמתאים במדויק לצרכים ולדרישות של המשתמשים.

 

אחריות


לגבי מייבשי כביסה, האחריות המלאה היא בד"כ בין 1-3 שנים. קיימים יבואנים המציעים אחריות לעוד מספר שנים (מעבר לשנה הראשונה) בתוספת תשלום. אך יש לבדוק האם אחריות כזו כוללת גם את העלות של ביקור הטכנאי ואלו חלקים ותיקונים מכוסים באחריות.

 

מחירים


המחיר של כל מייבש נקבע בהתאם לשם המותג, לרמת הייצור, לקיבולת, לשיטת הניקוז, לקיומם (או אי קיומם) של חיישני לחות, לקיומו (או אי קיומו) של לוח פיקוד דיגיטלי, ולקיומן (או אי קיומן) של תכונות ייחודיות כאלה ואחרות. לרוב, מדובר על 1,000-5,000 ש"ח למייבש בישראל, למעט דגמים שיכולים גם להגיע לכ-15,000 ש"ח.

 סוגי מייבשי כביסה:

 

דלג לתוכן מרכזי