הצורך של רבים לעבוד גם מחוץ למשרד או לבצע פעולות שונות (גם למטרות הנאה) הרחק ממקורות חשמל קבועים הביא לפיתוח של מחשב נייד. כיום אנו רואים אלפי משתמשים שמנצלים זמן יקר ונהנים מכלי עוצמתי שגם מרכז את כל האלמנטים של מחשב נייח. אין ספק שמחשב שבו הן המסך, הן המקלדת, והן עוד אלמנטים הכרחיים וחשובים, נמצאים הכול במקשה אחת, הוא כזה שמתאים ללא מעט אנשים.
מאחר ויש מספר גדלים עיקריים של מחשבים ניידים (שכל אחד מהם מציג יכולות ואיכויות שונות) אזי נוצרו מין קטגוריות שונות בכדי למנוע טעות בעת רכישת מחשב שאינו מסוגל לענות על צרכיו של המשתמש. מחשב נייד הנקרא אולטרא או מיני יכול להגיע עם מסך קטן ולהציג ביצועים ברמה של צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, אחסון מידע סביר עד מינימאלי, ועבודה עם תוכנות בסיסיות. מחשב כזה גם יחסר חומרה מסוימת, הוא יציג מקלדת קטנה יותר, סוללה שנגמרת מהר יחסית, ויהווה התפשרות (שלרוב אינה מספקת את הרוכש) בין רכישת מחשב נייד מקצועי לבין ויתור על הרכישה בכלל.
מאז השקתו של מסך המגע בטלפונים סלולארים חכמים היה ברור שזה רק עניין של זמן עד שיצאו לשוק מחשבי לוח שרוב העבודה איתם תתבצע ללא מקלדת. כיום אנו רואים את השימוש הנרחב ב"איי פד" ובמחשבי לוח אחרים שמגיעים בגדלים שונים ולעתים אף עם מקלדת או עט דיגיטלי. אלו הרוכשים מחשבי לוח מתעניינים בד"כ בגודל המסך ובכמות הזיכרון בכדי לאפשר לעצמם עבודה נוחה למשך זמן רב.
פשוטו כמשמעו. את חלקי המחשב הנייד חייבים לארוז במבנה מסוים ולכן מארז הוא הקופסה עם המעבד, הכונן/נים, לוח האם, הכרטיסים, החיבורים, וכל חומרה אחרת שיש בו.
בכדי שהחומרה של המחשב תוכל לעשות את מה שהיא יודעת היא צריכה תוכנה שתנהל את החלקים השונים ותקשר ביניהם בכדי לאפשר למשתמש להפיק את המיטב מהמחשב הנייד שלו. מערכת ההפעלה משמשת לעבודה עם יישומים שונים (אינטרנט, מסמכים, משחקים, ועוד) והיא גם מפקחת על עבודתו של המחשב כשניתן גם לבצע איתה בדיקות ושיפורים שונים.
אם נסתכל מסביבנו נראה לא מעט מכשירים חשמליים ואלקטרוניים שמשרתים אותנו מדי יום. תחנת עגינה מסייעת לחבר בין מכשירים שונים בכדי לשפר את יכולותיו של המחשב הנייד. מי שלא מעוניין לחבר ולנתק פריטים שונים למחשב הנייד שלו ייראה כיצד תחנת עגינה מאפשרת לו חיבור קבוע למדפסת, מקלדת, מסך, ועוד ציוד היקפי אחר, מיד ברגע שהוא מחבר את המחשב בחיבור בודד ומהיר לתחנה.
נקודה כואבת תרתי משמע עבור מי שרוכש מחשב נייד ללא מחשבה מקדימה. אם מישהו מרים לרגע מחשב נייד ששוקל 4 ק"ג ואינו מתרשם ממשקל כזה (שבאמת נחשב לזניח אם אנו מרימים אותו רק לזמן קצר) חייב לזכור שהמחשב הולך להיות צמוד אליו לעתים אף שעות רבות. כבר לאחר מספר דקות אפשר לראות איזו השפעה שלילית יש למחשב ששוקל 4 ק"ג. בהתאם לגודל החיצוני שלהם ובהתאם לחומרה (כולל סוללה כמובן), לחומרי הייצור, ולטכנולוגיה שבהם, מציגים מחשבים ניידים משקלים שונים שנעים בין 900 גרם עד לכ-4 ק"ג. כיום יש מחשבים ניידים שמדהימים לא רק בביצועיהם אלא גם בחומרי ייצור חדשניים (כמו "דורלומין" שמשמש לבניית מטוסים) ובמסכים דקים מאוד, כך שהתוצאה היא מחשב נייד אמיתי שקל מאוד לשאת אותו ולעבוד אתו לא מעט זמן.
די ברור שכולנו יודעים מהי סוללה, אך בכל הקשור למחשב הנייד החשיבות שלה קריטית ביותר ולכן חשוב להכיר פריט זה יותר לעומק. חשוב לדעת שסוללה בנויה מהרכב של מספר תאים וככל שיש יותר תאים בסוללה (עד 12 כיום) היא נחשבת לכזו שתחזיק כמה שיותר זמן. אך יש דברים נוספים שצריך לדעת בכדי לראות האם סוללה שרוכשים עצמאית או כזו שקיימת במחשב נייד מסוים היא אכן מוצלחת ומספקת.
שיחות הוידיאו של היום מצריכות מצלמת רשת שתהיה מותקנת במחשב הנייד ותוכל להציג תמונה טובה גם בזמן שאתם מזיזים את ראשכם לא מעט במהלך השיחה. גם כאן אנו נוגעים בנושא הרזולוציה מאחר וכך נוכל להשיג תמונה טובה יותר אם המצלמה תציג מספרים גבוהים. ההכפלה של מספר הפיקסלים (שאותם הצגנו בסעיף הרזולוציה) היא הנתון שמצוין ליד קטגורית המצלמה. המדידה היא ב-MB (מגה פיקסלים), וככל שהמספר גבוה יותר (כיום עד 2MB) כך תיהנו מאיכות תמונה טובה יותר. בנוסף תמיד אפשר לקרוא מעט על המצלמה ולראות האם היא יכולה להסתובב על ציר מסוים או האם יש בה אפקטים שונים שיכולים לעניין אתכם.
המושג "חומרה" לקוח מהמילה חומר. מכך אנו יכולים להבין שמדובר בחלקים המוחשיים שנמצאים בכל מחשב. בכדי שמחשב נייד יוכל להציג תמונה הוא צריך מסך, ובכדי לאחסן מידע הוא צריך קופסה שנקראת דיסק קשיח למשל. כל החלקים ה"פיסיים", אלו שאפשר לנגוע ולמשש אותם, הם החומרה של המחשב. מאחר ומדובר באלמנטים מוחשיים הרי שנראה מיד כיצד נוצרת מן בעיה מסוימת של צורך בגודל משמעותי לעומת רצון למזער וליצור נוחות לכל משתמש במחשב נייד.
כל תכנית טלוויזיה העוסקת במחשבים הציגה בעבר לוח מסוים שעליו יש חריצים רבים ומעגלים מודפסים שהם קווי תקשורת דקים בצבעי זהב בד"כ. כך נראה בעיקרון כל כרטיס אלקטרוני וכך גם נראה פחות או יותר לוח האם של כל מחשב. על הלוח מותקנים המעבד, הזיכרון, הכוננים, וכיו', ולחריצים השונים נכנסים כרטיסי המחשב (קול, גרפיקה, וכד'). לוח אם איכותי יכול להכיל חומרה ברמה גבוהה ובנוסף הוא יציג חריצי הרחבה שיאפשרו להגדיל את יכולותיו של המחשב בעתיד בעזרת כרטיסי מסך, זיכרונות, ועוד אלמנטים חדשניים ואיכותיים יותר שיוצאים כל הזמן לשוק.
כל מכשיר חשמלי צריך לעבוד עם המתח החשמלי שהוא מקבל ולכן אנו רואים ספק כוח בכל מחשב נייד. ספק כוח איכותי יציג לא רק הספק גבוה (ב"וואטים") בכדי לספק רמת מתח לעבודה רציפה ומהירה אלא גם יכלול מאווררים טובים בכדי למנוע התחממות יתר ואף יגן על המחשב בצורה כזאת שלעתים יהיה הוא הראשון להיפגע מתקלה מסוימת בכדי למנוע מכל שאר חלקי המחשב להיהרס.
סרטים, תוכנות, משחקי מחשב, וכיו', חייבים מקום להיות מאוחסנים בו. אנו מדברים על שטח וירטואלי שבו לכל תוכנה למשל, יש מקום להעמיס את המשקל שלה מבלי להפריע לאחרות. הדיסק הקשיח מיוצר מפלטות מתכת בעלות ציפוי של חומר מגנטי שנעות בסיבוב מהיר מאוד. מנגנון זה מאפשר אחסון מידע בהתאם לקיבולת שלו שנמדדת ב-GB.
מעבר לגודל הדיסק (לפחות 160GB בימינו), שחשוב מאוד לכל מי שמשתף קבצים, חשוב להתייחס גם למהירות הסיבוב של הפלטות. המהירות נמדדת ב-RPM (מספר סיבובים לדקה) ויש להכיר שתי מהירויות: האחת 5400 RPM והשנייה 7200 RPM שמאפשרת גישה מהירה למידע בנפחים משמעותיים ולעבודה מהירה יותר עם תוכנות מולטימדיה כבדות ומשחקי מחשב עוצמתיים.
למחשבים יש תכונה מיוחדת שמבינה את הצורך של המשתמש בהגעה למידע מהיר שזה עתה נעשה בו שימוש. לכן בכדי שלא לחפש בכל המידע שקיים במחשב, זיכרון מטמון מאפשר גישה מהירה למידע או לנתונים שעשיתם בהם שימוש לפני זמן קצר. זאת במקום להשתמש בזיכרון הכללי בעל הנפח הגדול ולבזבז זמן מיותר על חומר שהיה בשימוש לפני זמן קצר ביותר. כך ניתן לראות כיצד זיכרון מטמון נמדד ב-MB ולא ב-GB (כלומר ביחס של חלקי 1,000 מהזיכרון הרגיל). לרוב, המעבד של המחשב יציג זיכרון מטמון של 1MB-4MB.
גם כאן יש צורך ביצירת אפשרויות שמע ולכן כרטיס קול עצמאי, או כזה שמגיע מובנה על לוח האם, מאפשר יציאת קול לרמקולים. כרטיס קול איכותי יציג לא רק אפשרות לווליום גבוה יחסית ואיכות קול נקייה אלא שהוא גם ימנע מהמחשב להתחמם עוד יותר.
על מנת שנוכל לראות ו/או לשמוע דיסקים מסוג CD ו-DVD קיימת חומרה הנקראת כונן אופטי. חשוב לדעת שמחשבים ניידים זעירים לא תמיד כוללים חומרה זו. כונן אופטי מאפשר את הצגת המידע שקיים על גבי התקליטורים השונים ובנוסף יש כוננים שיכולים לא רק לקרוא את הנתונים אלא לכתוב נתונים בעצמם על גבי דיסקים ריקים ע"י יכולת הצריבה שלהם.
אם הזכרנו שיש מחשבים שבהם אין כונן קשיח הרי שכיום ניתן לראות כיצד הטכנולוגיה מציגה לנו את כונן ה-SSD. כאן, למרות שמדובר בחומרה, אין חלקים פיסיים רבים והגודל הכללי הוא צנוע ביותר. כוננים אלו עמידים מול זעזועים וטלטול והם צורכים פחות חשמל. עקב האכילס שלהם היא הקיבולת הקטנה בהשוואה לכונן קשיח רגיל.
הקשר בין חומרות שונות והיכולת להיות מרושתים כחלק מהעברת מידע בין גורמים שונים מצריך חיבורים שונים שמוקמו במחשב הנייד. במיוחד כשמדברים על מחשב נייד הרי שנוכל לראות כיצד חיבורים שונים הופכים לחשובים ביותר. חיבורים מציגים יכולות לתקשר ולהרחיב את פעילות המחשב הנייד אך הם גם מצריכים הכרה של כל אחד מהם בכדי שנוכל להתאים להם את הכבלים הנדרשים ובכדי לדעת עד כמה ניתן להפיק מהם את המקסימום.
אם מישהו מעוניין לחבר כונן חיצוני זה החיבור שהוא צריך. תמיד יכול להיות צורך של הרחבת יכולת האחסון של הנייד או יצירת שימוש בכונן כשאין כונן אחר.
משמש להעברת נתונים הן בקצב מהיר והן באיכות גבוהה. זהו חיבור דיגיטלי שמשמש להעברת מידע ממצלמות דיגיטליות, לעבודה מול כוננים קשיחים, ועוד.
חיבור איכותי שמציע העברת וידיאו איכותי בהפרדה מרשימה בין צבע לבהירות, ואודיו ברמה סבירה מהנייד ואל הנייד.
זה המקום לכרטיסי הרחבה שונים. בעבר השתמשו בו רבים מאחר ומעבר לכך שהוא התאים לחיבור USB ומודם Wi-fi למשל, ולאפשרויות השדרוג השונות שהיו לו, הרי שכיום מחשבים ניידים חדישים מציגים קישוריות שהינן חלק בלתי נפרד מהמפרט הטכני. עדיין, ניתן להשתמש בחריץ זה לחיבור של מודם סלולארי או מקלט GPS.
בעולם ה-HD שבו אנו חיים היום חיבור דיגיטלי זה מציע את מימוש היכולת של שיטת ה-HD להציג הפרדה גבוהה בדרך לתצוגת תמונה חדה ומציאותית. חיבור HDMI מאפשר העברת וידיאו ואודיו באיכות מצוינת למכשירים שיש להם את החיבור הנ"ל, כך שהחיים הופכים להרבה יותר קלים.
מכירים את חיבור הטלפון האמריקאי שהחליף את החור הגדול והתקע העגול והמגושם של בזק? אם כן זהו החיבור שקיים כיום ומאפשר חיבור אנלוגי של מודם-פקס וכד', למחשב הנייד.
רשתות מחשבים קוויות (לא אלחוטיות) יש בעסקים רבים וגם בבתים. לכאן מתחברים כרטיסי הרשת בכדי שתוכלו להיות חלק מרשת מחשבים קווית.
בכל מחשב נייח תוכלו למצוא כבל חיבור עם 15 פינים הממוקמים ב-3 שורות בכדי לחבר את מסך המחשב למחשב עצמו. בכל הקשור למחשבים ניידים הרי שחיבור אנלוגי זה מפיק וידיאו בלבד מהנייד למכשירים שקיימת בהם כניסת VGA.
חיבור דיגיטלי איכותי שמאפשר העברת נתונים למסך LCD אך גם למסכי CRT (אלו המסכים הישנים שכולנו מכירים העשויים משפופרת זכוכית ויש להם "בטן" גדולה בגב המכשיר).
המצאת ה-USB פתרה להמון אנשים בעולם את בעיית הסרבול של התאמת יציאות וכניסות שונות בכדי לחבר בין שתי חומרות. כיום אפשר לחבר חומרות רבות בקלות בעזרת חיבור זה וליהנות מכך שמערכת ההפעלה מזהה את החומרה החדשה בקלות ומנועת מאתנו המשתמשים רכישת ידע רב במחשבים ובתכנות כשאנו רוצים ליהנות מחומרה חדשה.
מאחר והטכנולוגיה לא עוצרת לרגע בעולם המחשבים הרי שהמפתחים מוציאים לשוק גרסאות שונות של תוכנות וגם של חיבורים. כך שאם עד לא מזמן נהנינו רק משירותיו של חיבור USB 2.0 הרי שכיום USB 3.0 מציג מהירות העברת נתונים גבוהה יותר ואף אפשרות של "דו כיווניות מלאה" (לעומת החיבור הקודם שיכול היה להעביר נתונים רק לכיוון אחד בזמן נתון).
מאחר ורבים כבר הפנימו את הרעיון המוצלח של המחשב הנייד הרי שהמשמעות שלו היא ברורה בהחלט. מחשב נייד משחרר אותנו מכבלים (חשמל, תקשורת, וכד'). אך עדיין אפשר לראות כיצד הקדמה מציעה ניתוק גדול עוד יותר מכל אמצעי מוחשי של העברת נתונים. טכנולוגיה אלחוטית היא מגוונת ובתקופתנו היא מתפתחת כל הזמן, לכן חשוב להיות ערניים לעדכונים ולחידושים מפתיעים.
זהו תקן עולמי המשמש לתקשורת אלחוטית והוא פופולארי במקומות ציבוריים המאפשרים שימוש נרחב בו בעזרת נקודות שפרושות במקומות שונים. תקן זה מציג 4 סוגים וניתן לראות כיצד 802.11g הוא הנפוץ ביותר והוא מומלץ לשימוש בזכות העברת נתונים בקצב מהיר, טווח קליטה רחב, וגם מחיר נמוך יחסית.
עוד תקן חשוב שמאפשר העברת תכנים. הייחוד שלו הוא העברת נתונים ושיתוף קבצים בין התקנים שונים. כך אפשר להעביר מידע ממחשב או טלפון סלולארי אל מסך הטלוויזיה למשל. תקן זה מאפשר העברת נתונים הן בצורה קווית (רשת) והן בצורה אלחוטית בהתאם לסוגי המכשירים השונים וכמובן לתמיכה שכל מכשיר מציג.
אנו לא צריכים שידגישו בפנינו עד כמה חשוב לשמור על המידע שלנו. לכן אנו רואים חברות שמפתחות חדשות לבקרים אמצעי אבטחה שונים (הן מוחשיים והן וירטואליים) בכדי שנוכל להשתמש במחשב שלנו מבלי לדאוג שמידע זולג החוצה וכמובן גם לישון בשקט כשאנו לא נמצאים לידו.
פיתוח מרתק שמזכיר לנו סרטי מדע בדיוני. אך מאחר והקדמה עושה את שלה ניתן לראות כיצד ללא זיהוי ביומטרי (ע"י אימות טביעת האצבע שלכם) אי אפשר יהיה לגשת למידע שלכם. כך גם אין צורך להמציא סיסמאות כניסה שאותן אנו יכולים לשכוח.
שבב זה מותקן בתוך מחשב נייד איכותי וניתן לאחסן בו מידע הצפנה מגוון. כך נהנה המשתמש מאבטחה אמינה גם כנגד ניסיון פריצה ע"י תוכנה אחרת (והאדם שמכוון אותה לכך) וגם כנגד גניבה בפועל.
כיום, מחשבים ניידים מתקדמים מנסים להציג כמה שיותר אפשרויות לשמירה על המחשב עצמו ועל המידע שבו. לכן ניתן למצוא בהם חריץ מיוחד למנעול חזק (שאותו רוכשים בנפרד) הנקרא "קנסינגטון". המנעול מתחבר לכבל, יש לו גם מנגנון בן 4 ספרות, והוא מספק הגנה פיסית נגד גניבה.
עד 12 תשלומים ללא ריבית, עד 36 תשלומים עם ריבית!
משלוחים בין קריית שמונה לאילת, כולל יישובי הקו הירוק!
עמידות בתקן PCI המחמיר של מועצת חברות האשראי!
מדי יום עובדים על תמחור, מבצעים חדשים ובדיקת מתחרים!
עובדים עם יבואנים איכותיים בלבד עם אחריות מלאה בישראל!
נציגי מכירות ושירות שמבינים במוצרים ישמחו לסייע בכל עת!
וקבלו קופון מיידי של 20 ₪ לרכישה באתר